joi, 16 octombrie 2008

Ingradit de traditii

Azi a inceput inca o zi de munca, ultima din saptamana asta. Ma simt tradat de sfarsitul de saptamana care este mult prea scurt. Nici nu-mi dau seama cum e in week-end, nu mai stiu cum e sa nu faci nimic sambata noapte, nu mai stiu cum e sa faci ce vrei TU. Eu sunt invitat la nunti. A inceput tavalugul acum doua saptamani si din cate stiu eu se va termina peste o luna, dar cum nimic nu e sigur poate ca se va termina tocmai in preajma postului craciunului. Bine ca vine postul, altfel nu mai scapam de dorinta cunostintelor sa-si uneasca destinele. Eu inteleg ca e frumos sa mergi la nunti, dar nu si in Romania. Sa nu ma intelegeti gresit daca ma cheama un prieten bun voi merge cu cea mai mare placere, dar daca ma invita un om pe care eu nu m-as fii gandit vreodata sa-l invit la nunta mea, e cam aiurea. Vine colega mea de facultate pe care nu am vazut-o de 3 ani si ma invita la nunta ei. Putea mai bine sa-mi ceara un milion doua si gata. Nu frate e vrea sa merg la nunta.
Cel mai prost cheltuiti bani sunt banii dati la nuntile cunostintelor (a nu se citi prieteni). Ma duc sa ascult o minunata muzica populara cantata de o formatie cu calitati indoielnice. Ma duc maine la o nunta la care nu-i cunosc pe miri :) Foarte tare, nu? Nasul este mecanicul meu. Eu fiind nebun dupa masini nu am cum sa ma pun rau cu mecanicii buni :) Asa ca ma voi duce la nunta din dragoste pentru masina. Stiu ca suna aiurea dar asta e...
Eu ma gandeam ca la nunta mea o sa cunosc toate persoanele care vin, si ca nu voi pupa oameni pe care nu-i cunosc... nu inteleg nici chestia cu pupatul dar asta e traditia... suntem un popor cu traditii tare ciudate. Mi-a zis un preot ca noi urmam traditiile dacilor si dacii erau mai petrecareti decat altii. De ce la nunta mea sa fiu ala care este cel mai obosit, ala care trebuie sa fie mereu atent la ceilalti sa se simta bine? Nu e mai bine la americani? Ai iesit din biserica si gata pleci in honey moon, se face o mica petrecere dar fara tine in zona ca tu esti plecat cu femeia visurilor tale in lume.
Ca sa fii un om fericit trebuie sa dai sarmale, peste, friptura la niste oameni care sa se imbuibe de fericire ca tu te-ai insurat. Ca sa fii fericit trebuie strangi cat mai multi bani la nunta toate asta se intampla intr-o cultura in care "banul e ochiul dracului", ce bull-shit.
Cand vad invitatiile alea penibile de genul " daaaa ne-am hotarat, ne vom casatorii in ziua x la biserica y si va asteptam si pe voi sa va bucurati cu noi" mai bine scria "te rog sa-mi dai si mie 5 milioane ca sa pot sa o duc p-asta in Grecia sa-i arat pietrele si vreau sa-mi schimb si masina."
In fine eu sunt mic nu stiu nimic doar aberez liber...
Good day

E dreptul meu!

Asa cum toti oamenii se considera speciali, cum toti oamenii considera ca au o conexiune puternica cu D-zeu (eu nu am), m-am lasat dus de val si am zis sa-mi fac si eu un BLOG :) F tare nu? Si pana la urma de ce sa nu am si eu un blog. Adica eu-s mai fraier? Ha! Am blog si ma simt extraordinar acum. Sunt un om implinit, blogul era tot ce imi lipsea din viata mea extraordinara.
Ati auzit de criza baietelului de 27 de ani? Eu am auzit de ea si chiar trec prin aceasta criza.... Am 27 de ani si inca nu am realizat nimic cu viata mea. Poate ca nici nu o sa realizez vreodata. Poate ca nu o sa-mi pese candva dar momentan vreau si eu o statuie, daca stiti ceva Ada Milea poate ca o sa ma intelegeti, daca nu poate ca nu o sa ma intelegeti.
Intrebare daca ma duc cu ceva ilegal la notar ca sa fie legalizat, acel ceva ilegal va deveni legal??
Doar imaginati-va o discutie cu notarul care suna ceva de genul:
"Buna ziua am si eu o cursa ilegala de facut dar ma gandeam ca poate o legalizati, astfel nu o sa-mi fie frica de aia care nu-s de acord cu ele" si notarul sa iti ceara taxa de legalizare si apoi sa te dai fara grija. Mi se pare foarte tare chestia cu copia legalizata. Daca ai copie legalizata nu te mai doare capul. Sfat, daca sunteti oprit de politie si riscati sa va fie suspendat permisul sau talonul mai bine ii prezentati o copie legalizata dupa permis si talon. Astfel polititsul nu prea are ce sa va ia dar nici nu poate sa va dea amenda pt neprezentarea documentelor.
V-am pupat si sper sa ne vedem la umbra unui crin in paradis.