vineri, 3 decembrie 2010

3 decembrie 2010

Oare se poate sa tii cursuri de obiectivitate? Asta m-as apuca sa fac.
Oare as putea sa explic oamenilor ca prin obiectivitate lucrurile ar fi mai bune pentru noi toti?
Cat de limitat sa fii incat sa nu reusesti sa realizezi ca prin unele lucruri care tie iti fac bine altora le faci rau? Daca realizezi inseamna ca esti un om rau care merita sa-si ia boxuri in dinti. Daca nu realizezi esti doar prost.
Oare sa te pui in locul unei alte persoane este atat de greu? Nu poti sa anticipezi care sunt dorintele, doleantele si nevoile celor din jurul tau? Nu poti sa-ti dai seama cand pici de ridicol in ochii semenilor tai? Cat de nepasator sa fii si cat de mult tupeu sa ai ca sa spui ceva, si sa faci altceva? Cum sa te schimbi la 180 de greade peste noapte?
Sunt momente in viata in care spui ceva si peste o ora nu mai simti acelasi lucru, daca ai mancat un rahat mergi cu el pana la capat. Asta face un om cu onoare si cu ratiune. Sunt o tara de oameni mici pentru ca nu suntem in stare sa stam in spatele vorbelor noastre. Suntem mici pentru ca ne lispeste coloana vertebrala, suntem mici pentru ca nu facem diferenta intre bine si rau, sau daca totusi le deosebim incercam sa ignoram si sa facem cum vrem noi, vorba aia "tie sa-ti fie bine" aia din jurul tau chiar nu conteaza, aia chiar nu sunt importanti... numarul 1 este cel mai important, este cel de care trebuie sa ai grija indiferent ca in jurul tau vei semana numai frustrare.
Cum se numeste acea persoana care se va gandi tot timpul cum sa-l faca pe celalalt?
Cum se numeste acea persoana care isi doreste sa faca banul cat mai usor si cat mai repede?
Cum se numeste acea persoana care spera ca intr-o zi in viata o sa arate lumii cat de mare este?
Cum se numeste acea persoana care vrea o statuie desi nu a facut nimic notabil?
Cum se numeste acea persoana care isi injura liderii dar cand are ocazia sa faca ceva important pt semenii lui da cu bata in balta si pune nr. 1 inaintea tuturor la fel ca cei pe care ii injura mai devreme?
Eu cred ca acea persoana se numeste ROMAN.

Suntem prosti, rai de gura, lenesi, comozi, snobi, parveniti, ignoranti, egoisti, ne consideram foarte destepti desi in timpul vietii am trait ca animalele in staul si cand am dat de bani ne-am facut scaune de aur, suntem saraci cu duhul, suntem inca orbiti de o biserica depasita, acceptam distrugerea parcurilor pentru constructia de biserici, suntem orbi la nevoile celor din jur, ne uram semenii, ne invidiam vecinii, ne dorim din suflet ca vecinului sa-i mearga mai rau, ne invatam copii de mici sa fie importanti, ne injuram profesorii, ne injuram medicii, dam vina pe politicieni (nu conteaza ca ei reflecta intocmai realitatea din tara), dam vina pe ghinion, tot timpul cineva este de vina dar niciodata tu, incompetenta este a altora niciodata a noastra...
E greu sa speri la o lume mai buna cand in jurul tau lucrurile merg din rau in mai rau si nu este niciun semn care sa vesteasca o revenire.

Niciun comentariu: